Ajuts Joan Oró per a la contractació de personal investigador predoctoral en formació (FI)


Announcement "closed"
I'm interested
Organization:
AGAUR
Category:
Recursos Humans
Scope:
National Research Networks
Start:
Internal deadline:
Official deadline:
Amount:
Segons anualitat
Description:

Els ajuts Joan Oró s'adrecen a finançar la contractació de personal investigador en formació que desenvolupi el seus estudis de doctorat dins del sistema universitari de Catalunya. Les tesis doctorals d'aquests ajuts s'hauran d'alinear necessàriament amb alguna de les àrees temàtiques d'intervenció definides al Pla Estratègic 2021-2024.

Requirements

De les persones candidates:

  1. Haver superat els requisits per accedir al programa de doctorat entre l'1 de gener de 2020 i la data de presentació de la sol·licitud.
  2. Disposar d'una nota mitjana mínima d'expedient acadèmic per als estudis de grau o de la titulació equivalent igual o superior a 6,50 (escala de 0 a 10). En el cas d'estudis cursats a l'estranger, aquesta nota mitjana mínima s'ha de calcular d'acord amb la declaració d'equivalències de la nota mitjana de l'expedient acadèmic que disposen les resolucions vigents del Ministeri d'Universitats (https://www.educacionyfp.gob.es/servicios-alciudadano/catalogo/general/20/203615/ficha.html).
  3. En el moment de presentar la sol·licitud,  no estar en possessió de cap títol de doctorat ni  haver gaudit de cap ajut per a la contractació de personal investigador FI ni de cap ajut FI SDUR. Tampoc poden haver gaudit de més de 12 mesos de cap altre contracte específic de personal investigador predoctoral en formació.
  4. En el moment d'iniciar el contracte objecte de l'ajut, s'haurà d'estar admesa o matriculada al programa de doctorat del curs 2022-2023. Excepcionalment, les persones candidates que s'incorporin a partir de l'1 de juny de 2023 (inclòs), podran estar acceptades al programa de doctorat corresponent i matricular-se al curs 2023-24 en el moment en què aquesta matriculació es pugui fer efectiva.

De les persones directores de tesi:

  1. Tenir una vinculació estatutària o laboral amb l'entitat d'adscripció de l'ajut. Aquesta vinculació ha de garantir suficientment la supervisió i el seguiment de la tesi doctoral de la persona candidata. Es considerarà que no compleixen aquest requisit el personal amb dedicació a temps parcial, el personal en situació d'excedència, el professorat visitant i el professorat emèrit. 
  2. Ser investigadors principals o membres d'un projecte de recerca competitiu, contracte o conveni de recerca o de transferència. En el cas dels convenis o contractes de recerca o de transferència de coneixement, han de tenir un valor mínim de 24.000,00 (vint-i-quatre mil) euros.

Els ajuts per a la contractació tenen la durada d'un any i es podran renovar un màxim de dues anualitats.

El mòdul per a la primera i la segona anualitat de l'ajut serà de 21.636,66 euros per persona investigadora contractada i el mòdul anual per a la tercera anualitat de l'ajut serà de 22.952,40 euros.

Un ajut complementari adreçat al finançament d'estades de recerca i altres activitats formatives amb un import de 3.000,00 euros per a la totalitat dels tres anys d'ajut.

Request

Les sol·licituds de nova concessió s'han de presentar per mitjans electrònics en dues fases:

Primera fase (sol·licitud provisional realitzada per la persona candidata):

La sol·licitud provisional l'ha de presentar la persona candidata a l'ajut per a la contractació per via electrònica a través de l'apartat "Tràmits" del web de la Generalitat de Catalunya (). L'imprès de sol·licitud normalitzat consta d'un formulari general en el qual s'ha d'adjuntar la següent documentació:

  • Un document annex normalitzat que inclou un breu currículum de la persona candidata; una memòria tècnica amb el resum de les activitats formatives i de recerca que es preveuen assolir durant els tres anys de l'ajut; els objectius i els resultats científics esperats; l'aplicabilitat i la transferència de coneixement previstes i el possible impacte social, econòmic i científic de la recerca desenvolupada. 
  • Si el projecte de recerca, contracte o conveni de recerca que dona compliment al requisit establert per a la persona directora de tesi s'ha atorgat a una entitat diferent de l'entitat d'adscripció, caldrà adjuntar un document que permeti identificar aquest projecte, contracte o conveni.
  • Totes les persones sol·licitants han de presentar els expedients acadèmics dels estudis de grau, llicenciatura o equivalent i de màster en els quals consti la data d'obtenció del títol i la nota mitjana.
  • En el cas d'estudis cursats a l'estranger, s'ha de presentar la declaració d'equivalències de la nota mitjana de l'expedient acadèmic dels estudis cursats a l'estranger que disposen les resolucions vigents del Ministeri d'Universitats (https://www.educacionyfp.gob.es/servicios-al-ciudadano/catalogo/general/20/203615/ficha.html).
  • Si escau, còpia de la documentació acreditativa corresponent a les situacions d'excepcionalitat previstes als requisits.
  • Documentació addicional requerida opcionalment per l'entitat d'adscripció de l'ajut. És responsabilitat de l'entitat d'adscripció fer pública la documentació requerida abans de la finalització del termini de presentació de sol·licituds provisionals.

Segona fase (confirmació de la sol·licitud realitzada per l'entitat d'adscripció):

Un cop transcorregut el termini de presentació de sol·licituds provisionals, s'obrirà un termini per tal que les entitats sol·licitants de l'ajut accedeixin a l'aplicació de gestió d'ajuts de l'AGAUR (BOGA) per confirmar o rebutjar la presentació de les sol·licituds feta per les persones candidates. Per presentar aquesta confirmació cal que la persona representant legal de l'entitat signi el document de confirmació que genera BOGA i el faci arribar a l'AGAUR per registre electrònic.

En cas d’interès, contactar amb el Dpt. de Gestió i Promoció a la Recerca abans del 21 de novembre de 2022.