Premis Societat Catalana de Biologia


Convocatoria "cerrada"
Entidad convocante:
Societat Catalana de Biologia
Categoría:
Premios
Ámbito:
Nacional
Inicio:
Plazo interno:
Plazo real:
Cuantía:
Segons modalitat
Descripción:

La Societat Catalana de Biologia convoca els següents premis:

PREMI SCB TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL LEANDRE CERVERA

S'atorga al que es consideri el professional més rellevant en l'estudi de les ciències de la vida que hagi destacat per la seva trajectòria, que es consideri que ha contribuït de manera més destacada al progrés o la difusió de les ciències biològiques en els territoris de parla catalana al llarg de la seva trajectòria professional, en qualsevol dels seus àmbits (docent, investigador, empresarial...) i que es consideri que representa els valors morals, ètics i d'esforç de la Societat Catalana de Biologia.

Els candidats no es poden presentar a títol individual, sinó que han de ser proposats per institucions científiques, acadèmiques, culturals, o bé per col·lectius de professionals relacionats amb les ciències biològiques. Els candidats han d'haver estat clarament relacionats amb el territori de parla catalana bé sigui per naixement, formació o per haver desenvolupat una part significativa de la seva activitat professional en aquests territoris. No s'hi podran presentar les persones que siguin membres de l'IEC.

El premi no té dotació econòmica. Es lliurarà una escultura i un diploma acreditatiu. El premiat impartirà una breu conferència en l'acte de l'entrega de premis.

PREMI SCB ARTICLE CIENTÍFIC

S'atorga als autors responsables d'una publicació científica que es consideri que ha contribuït de manera més significativa a l'avenç de l'àmbit de les ciències biològiques, realitzada majoritàriament en els territoris de parla catalana. Els articles s'escullen entre tots aquells publicats durant l'any natural anterior a la data de publicació de la convocatòria del premi (és a dir, des de l'1 de gener i fins al 31 de desembre de l'any 2021). Només es consideraran candidats al premi articles publicats (no s'inclou acceptats per a publicació) en una revista internacional en l'àmbit de les ciències biològiques indexada per la Web of Science de Thomson Reuters. El primer autor (o un dels primers coautors) i un dels autors sènior han d'estar adscrits a una institució ubicada en territori de parla catalana. El premi s'atorga a tots els autors de l'article.

Els articles els ha de presentar el primer (co)autor o l'autor (co)sènior. El treball sencer o una part molt significativa d'aquest ha d'haver estat realitzat en el territori de parla catalana.

El premi està dotat amb 2.000 € (aquesta quantitat pot estar subjecta a la retenció de l'IRPF) i un diploma acreditatiu.

PREMI SCB DIVULGACIÓ

S'atorga a persones o institucions que han publicat o difós una obra de divulgació d'algun tema de l'àmbit de les ciències biològiques durant l'any 2021.

No es consideraran susceptibles del premi blogs de divulgació, ja que no es consideren una obra per si mateixos, sinó un mitjà que pot recollir diferents treballs. Sí que es pot presentar, però, l'autor d'una obra penjada al blog, ja que és un mitjà de divulgació completament vàlid.

Persones o institucions que han publicat o difós una obra de divulgació d'algun tema de l'àmbit de les ciències biològiques -tant en premsa escrita, com en format de llibre, ràdio, televisió o Internet- en llengua catalana i durant l'any natural anterior a la data de publicació del premi (és a dir, des de l'1 de gener 2021 i fins al 31 de desembre de 2021).

Persones o institucions que han publicat o difós una obra de divulgació d'algun tema de l'àmbit de les ciències biològiques -tant en premsa escrita, com en format de llibre, ràdio, televisió o Internet- en llengua catalana i durant l'any natural anterior a la data de publicació del premi (és a dir, des de l'1 de gener 2021 i fins al 31 de desembre de 2021).

PREMI SCB JOVE INVESTIGADOR/A

S'atorga a la que es consideri la millor tesi doctoral dins de l'àmbit de les ciències biològiques defensada en una universitat dels territoris de parla catalana, escrita en català, castellà o anglès.

Qualsevol investigador que, amb un màxim de 35 anys en el moment de dipositar la tesi, hagi estat guardonat amb el premi extraordinari de l'última convocatòria existent en el moment de la data de publicació del premi (2019-2020 per aquesta edició).

l premi està dotat amb 500 € (aquesta quantitat pot estar subjecta a la retenció de l'IRPF) i un diploma acreditatiu.

Requisitos

Les sol·licituds s’hauran d’enviar a través del següent enllaç:

https://premis.iec.cat/candidatures/login.asp?opcio=8&PremiCartellId=346

En cas d’interès, contacteu amb el Dpt. de Promoció i Gestió de la Recerca abans del 15 d'abril de 2022.