Beques Daniel Bravo per a estades curtes d’investigació biomèdica a l’estranger 2022


Convocatoria "cerrada"
Entidad convocante:
Fundació Daniel Bravo Andreu
Categoría:
Mobilitat
Ámbito:
Nacional
Inicio:
Plazo interno:
Plazo real:
Cuantía:
3.000€/mes
Descripción:

La Fundació Privada Daniel Bravo Andreu convoca tres beques per a estades de tres a nou mesos en projectes realitzats en centres de prestigi nord-americans o europeus amb els objectius següents:

- Dur a terme recerca cardiovascular bàsica i/o clínica que no inclogui com a objectiu principal l'estudi de fàrmacs.

- Desenvolupar o adquirir noves tècniques en imatge cardiovascular per a la millora de la pràctica clínica i la recerca.

Cada beca tindrà una dotació econòmica bruta de 3.000 euros mensuals, més les despeses de desplaçament, que hauran de ser aprovades per la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu. 

La finalitat de les sol·licituds presentades ha de ser la generació d'impacte almenys en una d'aquestes categories:

  • Impacte acadèmic. Es tracta de generar un coneixement que es plasmarà en publicacions d'alt impacte, i/o generar capacitat per a recerques futures dotant de direcció, prioritats o habilitats els grups emissors.
  • Impacte clínic. Es tracta de generar un coneixement que permeti influir sobre les guies de pràctica clínica i/o millorar les pràctiques mèdiques i de salut a escala local.
  • Impacte social. Es tracta de generar un coneixement que pugui influir en les polítiques de salut pública i/o que tingui beneficis per al sistema de salut, com ara millores en l'eficiència o la maximització de recursos.

No es consideraran les sol·licituds que persegueixin la inscripció i el seguiment en cursos de formació, tallers o simposis. En el cas que la persona becada obtingui ajuda addicional per a la seva estada a l'estranger, haurà de comunicar aquest fet a la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu d'una manera immediata.

Requisitos

Es poden beneficiar de les Beques Daniel Bravo les persones que, en la data de presentació de les sol·licituds, compleixin els requisits següents:

  • Estar en possessió d'un títol universitari.
  • Formar part del personal clínic, docent o investigador de les universitats o dels centres de recerca o de les fundacions hospitalàries de les administracions públiques de Catalunya.
  • Residir a Catalunya en el moment de presentar la sol·licitud.
  • Conèixer l'idioma del país de destinació, així com tenir un domini alt de l'anglès parlat i escrit.
  • No haver rebut amb anterioritat cap Beca Daniel Bravo.
  • Complir els requisits i acceptar explícitament les condicions de les Beques Daniel Bravo.

Tanmateix, existeixen altres beneficiaris indirectes, com ara el grup del centre emissor i el grup del centre receptor o grup de destinació. Per això es demanaran tres cartes que caldrà enviar amb la sol·licitud:

  • Una carta de motivació. La persona sol·licitant exposarà les motivacions i els propòsits que persegueix amb aquesta estada, i justificarà l'elecció del grup de destinació i la coherència amb les línies de recerca amb el grup actual.
  • Una carta de recomanació. L'investigador o investigadora principal del centre de recerca del sol·licitant haurà d'explicar les raons per les quals s'aconsella la sol·licitud i com s'integra dins l'estratègia d'investigació del centre, pel que fa tant a la recerca passada com futura.
  • Una carta de preacceptació redactada pel responsable del grup d'acollida. Els centres receptors seran de lliure elecció per part dels sol·licitants, entre les universitats, els hospitals i els instituts de recerca amb línies de recerca complementàries del grup al qual pertanyen.
Splicitud

Les tres cartes requerides (carta de motivació, carta de recomanació i carta de preacceptació) s'hauran de dirigir explícitament a la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu.

Per poder optar a les beques, les persones interessades hauran d'introduir les seves dades i els detalls del projecte en el formulari en línia que trobaran al web fundaciodanielbravo.org, i adjuntar-hi les tres cartes requerides en format PDF, abans de les 13 hores del dia 9 de març de 2022.

Per a més informació o en cas d'interès en aquesta convocatòria, contacteu amb el Departament de Promoció i Gestió de la Recerca del PSSJD abans del 2 de març de 2022.