Ajudes a projectes de recerca sobre COVID-19. Fundació La Marató TV3


Convocatoria "cerrada"
Entidad convocante:
Fundació La Marató de TV3
Categoría:
Projectes de recerca
Ámbito:
Nacional
Inicio:
Plazo interno:
Plazo real:
Cuantía:
Màxim segons modalitat projecte
Descripción:

Objectiu

Fomentar la recerca científica d'excel·lència sobre aspectes etiològics, patogènics, clínics, terapèutics, epidemiològics, de salut pública i de serveis sanitaris, en l'àmbit d'estudi del virus SARS-Cov-2 i la malaltia que origina en humans, la Covid-19.Fomentar la recerca científica d'excel·lència sobre aspectes etiològics, patogènics, clínics, terapèutics, epidemiològics, de salut pública i de serveis sanitaris, en l'àmbit d'estudi del virus SARS-Cov-2 i la malaltia que origina en humans, la Covid-19.

Tipologia de projectes

IMP. Només s'acceptaran els projectes que tinguin diferents investigadors principals beneficaris, i, per tant, diferents subprojectes.

Durada

Degut a l'excepcionaliat de la situación Covid-19, la durada dels projectes será de 12 a 36 mesos, i en cap cas aquests terminis no es podran prorrogar.

Dotació

Màxim 300.000 €, per a projectes en què participin dos centres de recerca.

Màxim 400.000 €, per a projectes en què participin tres o més centres de recerca.

En cap cas els equips participants (de manera individual) no podrán sol·licitar més de 200.000 €

En cas que se sol·liciti finançar personal de recerca, els imports bruts orientatius marcats per la convocatòria són: 25.000 € tècnics titulats superiors; 20.500 € tècnics procedents de formació professional; 21.000 € investigadors predoctorals; 28.000 € investigadors postdoctorals juniors; 34.000 € investigadors postdoctorals sènior. Aquests imports són orientatius i caldrà afegir-hi les quotes patronals.

L'ajuda atorgada  en cap cas es podrà vincular al pagament dels salaris o retribucions dels investigadors principals coordinadors i dels investigadors principals dels subprojectes, que sempre aniran a càrrec del centre on aquests desenvolupin la seva feina.

Les partides de material fungible, material inventariable, personal, altres despeses, viatges, cost per pacient, subcontractació, enviaments i publicacions, hauran de quedar especificades de forma detallada en la proposta.

En aquest sentit, els ajuts no podran cobrir despeses de manutenció ni de dietes.

La partida de publicacions, no podrà tenir un import total superior a 6.000 €.

La partida de patents haurà de ser ajustada a les necessitats del projecte.

Overhead: 25% de l'import total sol·licitat

Important: NO podrán optar els investigadors dels subprojectes que tinguin altres fons de finançament, rebudes d'altres entitats, publiques o privades, en convocatòries d'àmbit estatal o internacional, per aquest mateix projecte. S'entendrà que és el mateix projecte quan la recerca tingui els mateixos objectius en l'àmbit de la Covid-19

Requisitos

Els investigadors que desenvolupin la seva tasca investigadora en centres públics o entitats sense ànim de lucre que estiguin en possessió del títol de doctor i que desenvolupin principalment la seva activitat en l'àmbit territorial previst pels estatuts de la Fundació.

Es valorarà l'acreditada trajectòria científica i d'innovació de l'investigador principal coordinador en l'àrea de referencia de la proposta presentada.

Excepcionalment, les entitats amb ànim de lucre podrán incorporar-se com a part col·laborativa d'un projecte, sempre que no rebin fons o finançament de la convocatoria.

Els investigadors només podran participar en aquesta convocatoria com a:

  1. Investigador principal coordinador-investigador principal del seu subprojecte
  2. Investigador principal d'un subprojecte
  3. Investigador principal coordinador-investigador principal del seu subprojecte i investigador col·laborador d'un altre subprojecte
  4. Investigador principal d'un subprojecte i investigador col·laborador d'un altre subprojecte
  5. Investigador col·laborador d'un subprojecte
  6. Investigador col·laborador de dos subprojectes.

Per l'excepcionalitat de la situación, els investigadors principals coordinadors i els investigadors principals de subprojectes que, en el momento de presentar la sol·licitud, tinguin actiu un projecte finançat per la Fundació La Marató de TV3 podran presentar-se a aquesta convocatoria.

Els investigadors principals coordinadors i els investigadors principals dels subprojectes hauran de pertànyer a la plantilla del centre en què es desenvoluparà el projecte i tenir-hi formalitzada la vinculació com a mínim durant tot el período del projecte. .

Els grups de recerca dels projectes no podran ser del mateix centre.

Queda fora de l'abast d'aquesta convocatòria finançar projectes o assajos clínics promoguts per la indústria.

Els projectes hauran d'especificar de manera clara i concreta quin és el retorn científic, econòmic i social esperat. També caldrà raonar l'impacte del projecte en la salut de les persones, juntament amb el pla de comunicació i difusió per aconseguir-ho.

S'entèn per impacte els beneficis reals que es deriven dels resultats de la recerca per a una àmplia gamma de beneficiaris, incloent-hi la comunitat científica, el sistema de salut, els professionals, pacients i la societat en general. Aquests beneficis poden ser a través de canvis de tractament, diagnòstics, prevenció, productes, procesos i practiques assistencials, i incluen tant els beneficis positius com l'evitació del dany.

El pla de comunicació i difusió d'haurà de presentar amb cadascuna de les partides pressupostàries perfectament detallada.

S'haurà d'incloure un resum informatiu, entenedor per a la població en general, dels objectius de las recerca i de l'impacte esperat.

Splicitud

La sol·licitud de la part científica de participació en la convocatòria s'haurà de presentar, mitjançant dos formats (expressió d'interès i
proposta completa) en anglès, amb un resum en català, en suport digital a través dels formularis digitals disponibles a ajutsmarato.com (Registre Investigadors).

La sol·licitud l'haurà de presentar l'investigador principal coordinador del projecte i el representant legal del centre coordinador

Els projectes s'hauran de presentar amb signatura digital. Si no se'n disposa, caldrà fer arribar el document mitjançant paper i signatura original manuscrita a: Fundació La Marató de TV3 (Dept. Projectes) - Carrer de la TV3 s/n - 08970 Sant Joan Despí, identificant el nom de l'Investigador, Títol de Projecte i Codi de Projecte.

Cada organisme/centre participant en la convocatòria haurà d'introduir telemàticament les dades i els documents administratius de la seva institució a entitats.ajutsmarato.com (Registre Organismes/Centres)

Projectes de dos o més centres gestors:

Emplenar els diferents apartats seguint els requeriments indicats en cada apartat.

L'investigador coordinador ha d'omplir com a titular el pressupost global i presentar el projecte conjuntament amb un formulari de subprojecte per cada centre col·laborador participant, fins i tot el seu.

La sol·licitud de la part científica de participació en la convocatòria s'haurà de presentar en anglès, amb un resum en català, en suport digital. La sol·licitud l'hauran de presentar l'investigador principal o l'investigador principal coordinador del projecte i el representant legal del centre o centre coordinador.

Les bases i el projecte s'hauran de presentar degudament signats per tots els investigadors i pels representants legals dels centres de què depenen. Es podran presentar amb signatura digital o en paper, en aquests cas, s'hauran de signar totes les pàgines per part dels investigadors  principals i representants legals dels centres, indicant-hi nom i cognoms en l'última pàgina. La documentació en paper s'haurà de fer arribar dins del termini de la convocatòria a Fundació La Marató de TV3

Cada centre participant en la convocatòria també haurà ha d'enviar un correu a: projectesrecerca@ccma.cat amb la relació de projectes i subprojectes presentats des de la seva institució, i adjuntar-hi un sol .pdf amb tota la documentació administrativa.

La Fundació demana informació sobre altres grups d'investigació que treballin en la mateixa línia de recerca, explicant les possibles col·laboracions i/o encavalcaments amb el projecte sol·licitat, així com el valor afegit del projecte sol·licitat.

Els projectes que impliquin la recerca en humans o la utilització de mostres biològiques d'origen humà han de respectar el que estableixen la Llei 14/2007 de 3 de juliol de recerca biomèdica i l'altra legislació vigent sobre la matèria.

S'haurà de disposar de les autoritzacions i/o informes següents:

a) Informe de la comissió de recerca o òrgan equivalent del centre al qual pertanyi l'investigador o investigadora principal que ha de declarar la viabilitat dels projectes en tots els seus termes.

b) Informe del comitè ètic equivalent del centre al qual pertanyi l'investigador principal que ha de declarar l'aprovació i viabilitat en tots els seus termes.

c) Informe del comitè d'experimentació animal del centre al qual pertanyi l'investigador principal que ha de declarar l'aprovació i viabilitat en tots els seus termes.

En cas que no es disposi d'aquests documents, en el moment de la formalització de la sol·licitud de l'autorització, cal aportar un certificat que acrediti que s'ha presentat aquesta sol·licitud als comitès que pertoquin.

S'haurà de disposar de les autoritzacions corresponents en el moment en què es resolgui la convocatòria. Si en el moment de l'adjudicació no es disposa d'aquests documents, el projecte no es finançarà.

Termini

En cas d'interès, contacteu amb la màxima antelació possible amb el Dpt. De Gestió de la Recerca.

En cas d'interès per revisió de la  memòria, heu de tenir la documentació durant la primera setmana de gener.

El termini per a la presentació de la sol·licitud serà el 18 de gener a les 14.00h.

Recordeu que cal fer arribar al Comitè de Recerca de l'IRSJD el formulari d'avaluació que podeu trobar a l'enllaç següent:

http://www.fsjd.org/ca/presentaci%C3%B3-d-estudis-al-ceim-circuit-i-requisits_205994