Projectes de recerca sobre malalties minoritàries (MARATO TV3)


Convocatoria "cerrada"
Entidad convocante:
Fundació La Marató de TV3
Categoría:
Projectes de recerca
Ámbito:
Nacional
Inicio:
Plazo interno:
Plazo real:
Descripción:

Objectiu

Fomentar la recerca científica d'excel·lència sobre aspectes etiològics, patogènics, clínics, terapèutics, epidemiològics, de salut pública i de serveis sanitaris, en l'àmbit de les malalties minoritàries.

Es consideren malalties minoritàries aquelles que compleixen els paràmetres de prevalença internacionalment reconeguts, és a dir, que compleixen dos criteris: 1) la prevalença acceptada per la Unió Europea de 5 o menys casos per 10.000 habitants, i 2) que la malaltia estigui inclosa a les bases de dades Orphanet (www.orpha.net).

Tipologia de projectes

Projecte unitari. S'entén per projecte unitari aquell que té un sol investigador principal beneficiari (IP).

Projecte coordinat. S'entén per projecte coordinat aquell que té diferents investigadors principals beneficiaris (IP) i, per tant, diferents subprojectes, que actuen representats per un dels beneficiaris i pel centre on es desenvolupa la recerca, que serà l'interlocutor (investigador principal coordinador) amb la Fundació i hi canalitzarà les relacions corresponents.

Incompatibilitats

Un investigador es pot presentar com a investigador principal en un sol projecte o subprojecte.

Un investigador es pot presentar com a investigador principal en un sol projecte o subprojecte, i també com a membre de l'equip de recerca d'un altre projecte o subprojecte.

Un investigador pot formar part d'un o dos equips de recerca de projectes o subprojectes.

Durada

3 anys

Dotació

Màxim 200.000 €, per als projectes unitaris.

Màxim 300.000 €, per a projectes en què participin dos grups.

Màxim 400.000 €, per a projectes en què participin tres o més grups.

No s'admetran projectes amb un pressupost que superi aquestes quantitats.

En cas que se sol·liciti finançar personal de recerca, els imports bruts orientatius marcats per la convocatòria són: 25.000 € tècnics titulats superiors; 20.500 € tècnics procedents de formació professional; 21.000 € investigadors predoctorals; 28.000 € investigadors postdoctorals juniors; 34.000 € investigadors postdoctorals sènior.

No es podrà vincular el pagament dels salaris o retribucions del IP.

L'ajuda atorgada  en cap cas es podrà vincular al pagament dels salaris o retribucions dels investigadors principals coordinadors i dels investigadors principals dels subprojectes, que sempre aniran a càrrec del centre on aquests desenvolupin la seva feina.

Les partides de material fungible, material inventariable, personal, altres despeses, viatges, cost per pacient, subcontractació, enviaments i publicacions, hauran de quedar especificades de forma detallada en la proposta.

En aquest sentit, els ajuts no podran cobrir despeses de manutenció ni de dietes.

La partida de publicacions, no podrà tenir un import total superior a 6.000 €.

La partida de patents haurà de ser ajustada a les necessitats del projecte.

Overhead: 25% de l'import total sol·licitat

Important: en cas que el subprojecte tingui altres fons de finançament, caldrà fer constar la quantitat i les partides de finançament rebudes o sol·licitades a altres entitats.

Requisitos

Els investigadors que desenvolupin la seva tasca investigadora en centres públics o entitats sense ànim de lucre que estiguin en possessió del títol de doctor, que acreditin una trajectòria d'excel·lència en recerca amb: cinc publicacions (en l'àmbit de les malalties minoritàries) en revistes d'alt nivell Q1, o dues publicacions en la posició de primer o últim (en l'àmbit de les malalties minoritàries) en revistes d'alt nivell Q1.

Els projectes que hauran de ser liderats pels investigadors principals coordinadors, poden incloure grups de recerca d'acreditada capacitat investigadora que pertanyin a entitats públiques i privades sense ànim de lucre, explicant la participació de cada un d'aquests grups de recerca de manera detallada en el formulari de presentació, amb l'objectiu, la necessitat i l'aportació de valor de cada grup.

Els grups de recerca dels projectes coordinats no podran ser del mateix centre.

Els investigadors principals, els investigadors principals coordinadors i els investigadors principals dels subprojectes que en el moment de presentar la sol·licitud de projecte a la present convocatòria tinguin en actiu un projecte finançat per la Fundació La Marató de TV3 no poden presentar-se a aquesta convocatòria com a investigadors principals, investigadors principals coordinadors, ni com a investigadors principals d'un subprojecte, tot i que sí que poden formar part d'un equip com a investigadors col·laboradors.

Queda fora de l'abast d'aquesta convocatòria finançar projectes o assajos clínics promoguts per la indústria.

Splicitud

Formulari i presentació de sol·licituds

La sol·licitud de la part científica de participació en la convocatòria s'haurà de presentar en anglès, amb un resum en català, en suport digital. La sol·licitud l'hauran de presentar l'investigador principal o l'investigador principal coordinador del projecte i el representant legal del centre o centre coordinador.

Els formularis digitals estaran disponibles a l'adreça: http://www.ajutsmarato.com.

Les bases i el projecte s'hauran de presentar degudament signats per tots els investigadors i pels representants legals dels centres de què depenen. Es podran presentar amb signatura digital o en paper, en aquests cas, s'hauran de signar totes les pàgines per part dels investigador  principals i representants legals dels centres, indicant-hi nom i cognoms en l'última pàgina. La documentació en paper s'haurà de fer arribar dins del termini de la convocatòria a Fundació La Marató de TV3, Departament de Projectes, Jacint Verdaguer, 81 08970 Sant Joan Despí.

Cada centre participant en la convocatòria també haurà ha d'enviar un correu a: projectesrecerca@ccma.cat amb la relació de projectes i subprojectes presentats des de la seva institució, i adjuntar-hi un sol .pdf amb tota la documentació administrativa.

Si la sol·licitud aportada presenta algun error o és incompleta, es demanarà a l'investigador principal o a l'investigador principal coordinador que, en el termini de deu dies hàbils, ho resolgui o aporti els documents que faltin. Transcorregut aquest termini sense resposta, s'entendrà que l'investigador desisteix de la sol·licitud.

La Fundació demana informació sobre altres grups d'investigació que treballin en la mateixa línia de recerca, explicant les possibles col·laboracions i/o encavalcaments amb el projecte sol·licitat, així com el valor afegit del projecte sol·licitat.

Els projectes que impliquin la recerca en humans o la utilització de mostres biològiques d'origen humà han de respectar el que estableixen la Llei 14/2007 de 3 de juliol de recerca biomèdica i l'altra legislació vigent sobre la matèria.

Els projectes que impliquin experimentació animal han regir-se pel que es disposa en la normativa legal vigent i, en particular, en la Llei 32/2007, de 7 de novembre, per a la cura dels animals en la seva explotació, transport, experimentació i sacrifici, i en el Reial decret 53/2013, d'1 de febrer, pel qual s'estableixen les normes bàsiques aplicables per a la protecció dels animals utilitzats en experimentació i altres finalitats científiques.

En aquest cas els investigadors principals i els investigadors principals de cada subprojecte hauran de disposar de les autoritzacions i/o informes legalment establerts:

a) Informe de la comissió de recerca o òrgan equivalent del centre al qual pertanyi l'investigador o investigadora principal que ha de declarar la viabilitat dels projectes en tots els seus termes.

b) Informe del comitè ètic equivalent del centre al qual pertanyi l'investigador principal que ha de declarar l'aprovació i viabilitat en tots els seus termes.

c) Informe del comitè d'experimentació animal del centre al qual pertanyi l'investigador principal que ha de declarar l'aprovació i viabilitat en tots els seus termes.

En cas que no es disposi d'aquests documents, en el moment de la formalització de la sol·licitud de l'autorització, cal aportar un certificat que acrediti que s'ha presentat aquesta sol·licitud als comitès que pertoquin.

S'haurà de disposar de les autoritzacions corresponents en el moment en què es resolgui la convocatòria. Si en el moment de l'adjudicació no es disposa d'aquests documents, el projecte no es finançarà. I s'atorgarà

Termini

En cas d'interès, contacteu com a molt tard el 21 de febrer amb el Dpt. De Gestió de la Recerca.

En cas d'interès per revisió de la  memòria, heu de tenir la documentació durant la setmana del 24/02 i del 02/03.

El termini per a la presentació de la sol·licitud serà el 09 de març a les 10.00.

Recordeu que cal fer arribar al Comitè de Recerca de l’IRSJD el formulari d'avaluació que podeu trobar a l'enllaç següent:

http://www.fsjd.org/ca/presentaci%C3%B3-d-estudis-al-ceim-circuit-i-requisits_205994