Convocatòria de Subvencions per projectes de Recerca i Innovació de L'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb la Fundació "La Caixa"


Announcement "closed"
I'm interested
Organization:
Ajuntament de Barcelona i Fundació "La Caixa"
Scope:
National Research Networks
Start:
Internal deadline:
Official deadline:
Amount:
Segons projecte (màxim 150.000€)
Description:

L'objecte d'aquesta convocatòria és la concessió de subvencions per a dur a terme projectes de recerca i innovació, mitjançant concurrència competitiva, impulsades per l'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb la Fundació "la Caixa".

La finalitat d'aquesta convocatòria, és donar suport a la recerca científica a la ciutat, així com:

  • Contribuir a generar idees, respostes innovadores i evidències científiques sobre reptes urbans de la ciutat, per informar futures decisions polítiques
  • Incrementar la col·laboració entre centres de recerca i entitats del teixit social de la ciutat de Barcelona
  • Afavorir l'accés obert i la difusió dels resultats de les recerques cap a la ciutadania, permetent la transferència de coneixement, amb una voluntat de visibilitat pública i retorn

Els projectes s'han de basar en la recerca de reptes que es puguin englobar dins d'algun d'aquests dos àmbits temàtics:

  • Salut comunitària
  • Sostenibilitat i canvi climàtic
Requirements

Del projecte

Ser originals, sense perjudici que es puguin inscriure o puguin continuar projectes i/o línies de recerca ja engegades pels sol·licitants. En aquest cas, s'ha de justificar, en el moment de la presentació del projecte, l'originalitat aportada en aquesta convocatòria.

Tenir l'objectiu de proporcionar evidències científiques per inspirar decisions polítiques a la ciutat de Barcelona.

Justificar de manera plausible i raonada els resultats esperats que s'estimi que es poden derivar del seu procés de recerca, així com indicar una sèrie d'indicadors de procés i de resultats.

Incorporar els components d'innovació i tecnologia com a elements rellevant de les propostes.

Contemplar la dimensió de gènere i mediambiental, i valorar la diversitat de la ciutat, tant en el tractament dels temes científics, com en la composició de l'equip i la metodologia de desenvolupament.

Els projectes de recerca han de complir les condicions següents:

  • Tenir una durada màxima de 18 mesos des de l'endemà de la publicació de la resolució definitiva
  • L'àmbit d'actuació dels projectes subvencionats ha de ser la ciutat de Barcelona i/o la seva àrea metropolitana

Incompatibilitats:

En aquesta convocatòria no es podran presentar els projectes o les continuïtats dels projectes i/o línies de recerca ja engegades, que hagin obtingut subvenció a les següents convocatòries:

  • Convocatòria 2021 per a l'atorgament de les subvencions extraordinàries per a projectes de recerca i innovació de l'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb la Fundació "la Caixa"
  • Convocatòria 2022 per a l'atorgament de les subvencions extraordinàries per a projectes de recerca i innovació de l'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb la Fundació "la Caixa"
  • Convocatòria de subvencions per a projectes de recerca jove i emergent 2022 de l'Ajuntament de Barcelona

De les persones jurídiques

Només es podran presentar projectes impulsats per una agrupació de persones jurídiques.

Les agrupacions han d'estar formades per un mínim de tres persones jurídiques legalment constituïdes i actives.

Les persones jurídiques membres de les agrupacions han de contemplar-se dins d'alguna de les categories que s’esmenten a la convocatòria (veure convocatòria, punt 4.3).

Entre les agrupacions de persones jurídiques hi ha d'haver, com a mínim, dues institucions que tinguin la recerca com una de les seves activitats principals.

Com a mínim una de les persones jurídiques de l'agrupació ha de tenir seu social o domicili fiscal al municipi de Barcelona, o bé a la seva regió metropolitana.

Cada persona jurídica integrant de l'agrupació ha d'indicar un referent del projecte de perfil investigador.

Una de les persones referents de perfil investigador d'una de les persones jurídiques de l'agrupació ha d'assumir la tasca d'investigador/a principal (IP, en endavant), i així s'ha d'especificar a la sol·licitud de la subvenció.

Cada IP i cada referent de perfil investigador pot presentar-se a la convocatòria amb un sol projecte.

La persona jurídica a la qual pertanyi l'IP és l'entitat líder del projecte presentat per l'agrupació, i en cas que li sigui concedida la subvenció, és qui rep l'import total de la subvenció atorgada a l'agrupació.

Conceptes subvencionables:

  • Directes:
    • Despeses de personal
    • Despeses derivades de la difusió, publicitat, preparació de material didàctic i formatiu, organització de trobades d'experts, congressos, jornades i conferències, tallers, i resta d'activitats de difusió associades a la millor execució del projecte
    • Les despeses de compra de material tècnic o de producció fungible necessari per al desenvolupament del projecte
    • Les despeses de compra de béns mobles inventariables: equipament científic, tècnic i programari informàtic necessari per al desenvolupament de la recerca
    • Les despeses de viatges, inscripció i assistència a congressos, tallers, jornades i conferències vinculades a l'objecte del projecte dels membres de l'equip que ha obtingut la subvenció
    • Les despeses d’auditoria
  • Indirectes: Les despeses indirectes no poden superar el 18% del total de la despesa prevista en el pressupost.
Request

La sol·licitud per concórrer a la present convocatòria consta de la següent documentació a presentar:

  1. Document bàsic 1: instància de sol·licitud.
  2. Document bàsic 2: memòria cientificotècnica del projecte. Amb una extensió màxima de 15 pàgines (s'entendrà per pàgina cadascuna de les cares d'un full). Cal fer servir lletra Times New Roman, de mida 11 punts, i espaiat senzill. El document bàsic 2 únicament ha d'incloure els apartats següents:
    • Resum del projecte (abstract), de 300 paraules com a màxim, redactat en català o castellà
    • Objectius del projecte (generals i específics) i les preguntes de recerca
    • Metodologia prevista
    • Persones integrants del grup de recerca
    • Resultats esperats de la recerca i detall de com aquests poden aportar a la ciutat de Barcelona un valor, tant pel que fa a la presa de decisions polítiques, com per a la vida de la ciutadania i el coneixement científic
    • Pla de treball i cronograma de realització del projecte. En la redacció d'aquesta memòria cal tenir en compte les implicacions ambientals, socials i la perspectiva de gènere. També s'ha de tenir en compte la no utilització d'un llenguatge discriminatori ni sexista.
  3. Document bàsic 3: pla de viabilitat econòmica del projecte. Al pla s'ha d'indicar el pressupost general del projecte, el pressupost parcial que cada entitat assumeix, i incloure totes les despeses i els ingressos previstos. També ha d'incloure l'adequació dels recursos demanats a la dimensió del projecte.
  4. Document bàsic 4: curriculum vitae de la persona Investigadora Principal (IP) del projecte amb una extensió màxima de quatre pàgines (s'entén per pàgina cadascuna de les cares d'un full).
  5. Document bàsic 5: acord entre les persones jurídiques que integren l'agrupació. Formulari que especifiqui els termes de l'acord entre les persones jurídiques agrupades que impulsen el projecte en el marc de les subvencions a projectes de recerca i innovació.
  6. Documentació que acredita la personalitat jurídica dels integrants de l'agrupació, així com la inscripció en el registre corresponent
  7. NIF de les persones jurídiques integrants de l'agrupació
  8. Document nacional d'identitat de les persones representants legals de les persones jurídiques.

En cas d’interès, contactar amb el Dpt. de Gestió i Promoció a la Recerca abans del 10 d’abril de 2023.