Projectes de recerca sobre salut mental (MARATO TV3)


Announcement "closed"
Organization:
Fundació La Marató de TV3
Scope:
National Research Networks
Start:
Internal deadline:
Official deadline:
Amount:
Segons modalitat
Description:

Objectiu

Fomentar el desenvolupament de la recerca científica d'excel·lència sobre aspectes etiològics, patogènics, fisiopatològics, clínics, de prevenció, terapèutics, epidemiològics, de salut pública, de serveis sanitaris i socials, en l'àmbit de la salut mental.

Tipologia de projectes

Projecte unitari. S'entén per projecte unitari aquell que té un sol investigador principal beneficiari (IP).

Projecte coordinat. S'entén per projecte coordinat aquell que té diferents investigadors principals beneficiaris (IP) i, per tant, diferents subprojectes, que actuen representats per un dels beneficiaris i pel centre on es desenvolupa la recerca, que serà l'interlocutor (investigador principal coordinador) amb la Fundació TV3 i hi canalitzarà les relacions corresponents.

Incompatibilitats

Un investigador es pot presentar com a investigador principal en un sol projecte o subprojecte.

Un investigador es pot presentar com a investigador principal en un sol projecte o subprojecte, i també com a membre de l'equip de recerca d'un altre projecte o subprojecte.

Un investigador pot formar part d'un o dos equips de recerca de projectes o subprojectes.

Durada

3 anys

Dotació

Màxim 200.000 €, per als projectes unitaris.

Màxim 300.000 €, per a projectes en què participin dos grups.

Màxim 400.000 €, per a projectes en què participin tres o més grups.

En cap cas els equips participants (de manera individual) no podran sol·licitar més de 200.000 €.

No s'admetran projectes amb un pressupost que superi aquestes quantitats.

En cas que se sol·liciti finançar personal de recerca, els imports bruts orientatius marcats per la convocatòria són: tècnics titulats superiors, 25.000 €; tècnics procedents de formació professional, 20.500 €; investigadors predoctorals, 21.000 €; investigadors postdoctorals júniors, 28.000; investigadors postdoctorals sèniors, 34.000 €. A aquestes quantitats, caldrà afegir-hi les quotes patronals

No es podrà vincular el pagament dels salaris o retribucions del IP.

L'ajuda atorgada  en cap cas es podrà vincular al pagament dels salaris o retribucions dels investigadors principals coordinadors i dels investigadors principals dels subprojectes, que sempre aniran a càrrec del centre on aquests desenvolupin la seva feina.

Les partides de material fungible, material inventariable, personal, altres despeses, viatges, cost per pacient, subcontractació, enviaments i publicacions, hauran de quedar especificades de forma detallada en la proposta.

En aquest sentit, els ajuts no podran cobrir despeses de manutenció ni de dietes.

La partida de publicacions, no podrà tenir un import total superior a 6.000 €.

La partida de patents haurà de ser ajustada a les necessitats del projecte.

Overhead: 25% de l'import total sol·licitat

Important: en cas que el subprojecte tingui altres fons de finançament, caldrà fer constar la quantitat i les partides de finançament rebudes o sol·licitades a altres entitats.

Requirements

Els IPs del projectes han d'estar en possessió del títol de doctor i acreditar una trajectòria d'excel·lència en recerca amb:

- 5 publicacions (en l'àmbit de la salut mental) en revistes del primer quartil (Q1), durant els darrers 5 anys. 

- 2 publicacions en la posició de primer o últim autor (en l'àmbit de la salut mental), en revistes del primer quartil (Q1), durant els darrers 5 anys.

En els projectes coordinats, s'entén com a investigador/a principal coordinador/a aquell/a que lidera el projecte i que serà l'interlocutor/a amb la Fundació i canalitzarà la investigació. S'entén com a investigador/a principal aquell/a que lidera un subprojecte.

En cas de projectes coordinats, els investigadors principals responsables d'aquests subprojectes hauran de complir el mateix requisit acadèmic que l'investigador/a principal coordinador/a en el cas de projectes coordinats i hauran de desenvolupar la seva tasca investigadora en centres públics o entitats sense ànim de lucre que disposin de la infraestructura necessària.

En el cas de ser un subprojecte amb coordinador, els subprojectes no caldrà que compleixin el requisit de les publicacions.

Els investigadors només podran participar en aquesta convocatòria com a:

· IP 1 PROJECTE: Un/a investigador/a es pot presentar com a investigador/a principal en un sol projecte o subprojecte.

· IP 1 PROJECTE + MEMBRE EQUIP RECERCA: Un/a investigador/a es pot presentar com a investigador/a principal en un sol projecte o subprojecte , i també com a membre de l'equip de recerca d'un altre projecte o subprojecte.

· MEMBRE EQUIP RECERCA EN 1 O 2 PROJECTES: Un/a investigador/a pot formar part d'un o dos equips de recerca de projectes o subprojectes.

Request

Formulari i presentació de sol·licituds

La sol·licitud de la part científica de participació en la convocatòria s'haurà de presentar en anglès, amb un resum en català, en suport digital. La sol·licitud l'hauran de presentar l'investigador principal o l'investigador principal coordinador del projecte i el representant legal del centre o centre coordinador.

Els formularis digitals estaran disponibles a l'adreça: http://www.ajutsmarato.com.

Les Bases i la Declaració de Responsabilitat s'hauran de presentar degudament signats per tots els investigadors principals i pels representants legals dels centres de què depenen. S'hauran de presentar amb signatura digital dins del termini de la convocatòria.

Els projectes hauran d'especificar de manera clara i concreta quin és el retorn científic, econòmic i social esperat. També caldrà raonar l'impacte del projecte en la salut de les persones, juntament amb el pla de comunicació i difusió per aconseguir-ho. Entenem per impacte els beneficis reals que es deriven dels resultats de la recerca per a una àmplia gamma de beneficiaris, incloent-hi la comunitat científica, el sistema de salut, els professionals, els pacients i la societat en general. Aquests beneficis poden ser a través de canvis en els tractaments, diagnòstics, prevenció, productes, processos i pràctiques assistencials, i inclouen tant els beneficis positius com l'evitació del dany. El pla de comunicació i difusió s'haurà de presentar amb cadascuna de les partides pressupostàries perfectament detallades

Termini

En cas d'interès, contacteu amb la major brevetat amb el Dpt. de Promoció i Gestió de la Recerca.

Recordeu que caldrà tenir l'aprovació del Comitè de Recerca amb el que cal que contacteu amb:

elena.romerof(ELIMINAR)@sjd.es i jose.dedios(ELIMINAR)@sjd.es -> Projectes liderats per investigadors/es de PSSJD i Salut Mental HSJD, abans del 18/02 caldrà enviar títol, resum, metodologia, hipòtesi, objectius, equip investigador, centres participants.

Per asegurar el correcte enviament de les propostes, caldrà tenir la versió final per enviar com a molt tard el dilluns 28 de febrer de 2022.