Ajuts contractació personal investigador novell FI-DGR


Announcement "closed"
Organization:
AGAUR - Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca
Category:
Recursos Humans
Scope:
National Research Networks
Start:
Internal deadline:
Official deadline:
Amount:
Segons anualitat
Description:

Regular els ajuts a les universitats, els centres de recerca i les fundacions hospitalàries per a la contractació de personal investigador novell i promoure la qualitat en la recerca tot incorporant-lo com a personal investigador predoctoral en formació en grups de recerca i en projectes de recerca, innovació i desenvolupament.

Aquest objectiu afavorirà la professionalització del personal investigador i incidirà en la capacitat investigadora d'aquestes entitats, impulsant activitats de recerca d'impacte internacional i enfortint la generació de coneixement fronterer en la recerca i la seva transferència.

Contracte, període i durada

Els contractes tindran una durada d'un any, renovable fins a un màxim de tres.

La incorporació al centre s'iniciarà com a molt tard l'1 de maig de 2022 (les persones extracomunitàries podran començar fins a l'1 de juliol de 2022).

Els contracte han de ser a temps complet.

La lectura de la tesis comportarà la finalització del contracte el darrer dia del mes en què es llegeix la tesi.

La baixa en el programa de doctorat comporta la finalització del contracte i la pèrdua de l'ajut

Quantia

20.774,97 €, cost empresa, durant el primer any i segon any, en 12 mensualitats

Per a la tercera anualitat l'import serà de 22.039,84 €, cost empresa.

Les persones beneficiàries que gaudeixin del programa FI com a mínim durant tres mesos, l'AGAUR fa efectiu a les universitats l'import corresponent als preus públics de la tutela acadèmica del doctorat per al curs acadèmic 2020-2021.

Les persones candidates que comencin a gaudir de l'ajut durant l'any 2021 podran disposar d'un finançament addicional de 3.000 €, a partir de sisè mes de gaudi del contracte i fins al tercer any de l'ajut, que es destinarà a activitats i cursos de formació.

Requirements

Requisits dels candidats:

1) Complir un dels requisits d'accés al doctorat i no tenir el títol de doctorat:

- Haver finalitzat els estudis per accedir al programa de doctorat entre l'1 de gener de 2019 i el moment de presentar la sol·licitud

- També podran participar les persones que hagin finalitzat els estudis per accedir al programa de doctorat a partir de l'1 de gener de 2016 si entre l'1 de gener de 2016 i el 31 de desembre de 2018 han estat en una de les situacions següents:

a) Han gaudit d'un període de baixa per maternitat

b) Han tingut a càrrec menors de sis anys o persona amb discapacitat física, psíquica o sensorial que depenguin de la persona beneficiària i requereixin una dedicació especial.

c) Han patit una malaltia greu o un accident amb una baixa mèdica igual o superior als sis mesos

2) Estar matriculades de la tutela acadèmica d'un programa de doctorat  en el moment d'inici del contracte.

3) No estar en possessió del títol de doctorat

4)La nota mitjana de l'expedient acadèmic ha de ser la següent:

- Per als estudis de primer i segon cicle de llicenciatura, enginyeria, arquitectura, grau, diplomatura, enginyeria tècnica i arquitectura tècnica ha de ser igual o superior a 6.50 (escala de 0 a 10).

En el cas d'estudis cursats a l'estranger, aquesta nota mitjana mínima de l'expedient acadèmic s'ha de calcular d'acord amb la declaració d'equivalències de la nota mitjana de l'expedient acadèmic que disposen les resolucions vigents del Ministeri d'Educació i Formació Professional:

https://www.educacionyfp.gob.es/servicios-al-ciudadano/catalogo/general/20/203615/ficha.html

Requisits dels directors o directores de tesi:

1. Formar part del personal funcionari o vinculat, segons els estatuts o mitjançant un contracte, a l'entitat d'adscripció de l'ajut. 

2. Formar part d'un grup de recerca reconegut per la Generalitat de Catalunya (SGR) en el marc de la darrera convocatòria resolta.

3. Ser investigadors principals o membres del projecte de recerca, contracte o conveni de recerca o de transferència al qual s'incorpora o es vincula la persona candidata. En el cas dels convenis o contractes de recerca o de transferència de coneixement, han de tenir un valor mínim de 24.000,00 (vint-i-quatre mil) euros. Els projectes de recerca, contractes o convenis esmentats han d'estar vigents en el moment de presentar la sol·licitud.

4. Cada persona directora de tesi només pot constar en una sol·licitud.

Request

Les sol·licituds s'han d'emplenar via telemàtica:

Sol·licitud provisional l'ha de presentar la persona candidata per via electrònica a través de l'apartat "Tràmits" de la web de la Generalitat de Catalunya: http://web.gencat.cat/ca/tramits/>

L'imprès de sol·licitud normalitzat consta d'un formulari general en el qual s'han de detallar les dades de la persona candidata, les dades del contracte de vinculació i de la tesi, el gaudi d'altres ajuts predoctorals, les dades del director o directora de la tesi, les dades del projecte de recerca i/o conveni o contracte de recerca o transferència i annexar la següent documentació:

Document annex normalitats (veure adjunt)

Si el projecte de recerca, contracte o conveni s'ha atorgat a una entitat diferent de l'entitat d'adscripció, caldrà adjuntar un document que permeti identificar aquest projecte, contracte o conveni.

Expedient acadèmic

Si escau, els càlculs i/o les declaracions d'equivalències de notes

Documentació addicional requerida opcionalment per l'entitat d'adscripció de l'ajut.

En una segona fase de la sol·licitud, la FSJD confirmarà o rebutjarà la presentació de les sol·licituds per part del candidat/a.

Termini de presentació

El termini de presentació de sol·licituds és del 1 al 20 d'octubre de 2021 a les 14 hores.

El termini de confirmació o rebuig de sol·licituds és del 25 d’octubre al 2 de novembre de 2021 a les 14 hores.

El termini per introduir la priorització al sistema informàtic de l'AGAUR serà el 4 de febrer de 2022.

Terminis de presentació de renovacions

Les sol·licituds de les entitats d'adscripció s'han de presentar entre el 15 de noviembre al 03 de desembre de 2021

En cas d'interès, contacteu amb el Dpt. de Gestió de la Recerca abans del 13 d'octubre de 2021.

Important: entre tots els/les candidats/tes la Fundació Sant Joan de Déu farà una priorització interna segons els criteris adjunts.

Important: Per a la valoració del Grup de Recerca, els/les candidats/es o bé els Tutors/es de Tesi ens hauran de fer arribar la documentació requerida per a la priorització, document “Valoració grup” adjunt també com a molt tard el 20 d’octubre de 2021.